In het trappenhuis en op de eerste etage van het Raadhuis aan de Veghelse Markt hangen imposante kunstwerken aan de wand. Ontdek de verhalen achter deze schilderijen. Deze verhalenserie is ontwikkeld door Heemkundekring Vehchele. Hier verschijnen binnenkort meer verhalen over de schilderijen.
In 1952 vervaardigt kunstschilder Bernard van Vlijmen dit portret van Koningin Juliana. In opdracht van de invloedrijke Coöperatieve Handelsvereniging van de Noordbrabantsche Christelijke Boerenbond.
Kunstschilder Kees Bastiaans uit Mill maakt in 1954 dit straatbeeld van de Veghelse haven en Noordkade. Te zien zijn een aantal schippers- en arbeidershuizen waarachter de fabrieken van de CHV oprijzen.
Gezicht op Sint-Lambertuskerk en pastorie van Veghel
De in Brussel woonachtige landschapsschilder Henri Knip heeft dit Gezicht op kerk en pastorie van Veghel rond 1890 gemaakt. Het toont de door architect Pierre Cuypers ontworpen neo-gotische Sint-Lambertuskerk uit 1863.
Dit schilderij van jonkheer Victor Ferdinand August Henri de Kuijper is in 1883 door de Gemeente Veghel aangeboden ter ere van het 25-jarig burgemeestersjubileum van De Kuijper.
Dit schilderij uit 1839 toont jonkheer Josephus Franciscus de Kuijper. Hij behoorde tot de meest vermogende inwoners van de Meierij van ’s-Hertogenbosch. Uiteindelijk brengt hij het tot burgemeester en notaris.
Portret van Jkvr. Maria Theresia Philippina Dubbelens
Franciscus Cornelis (Frans) van Lith werd in 1868 in Veghel geboren als zoon van een marechaussee. Van Lith vervult een groot aantal ambten gedurende zijn leven.
In 1955 geeft een groep Veghelse industriëlen opdracht aan kunstschilder Jan Bogaerts om een portret van Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina van Oranje- Nassau, koningin der Nederlanden, te maken voor de geheel gerestaureerde raadzaal.
Harrie van Weegen, sinds 1969 burgemeester van Veghel, staat bekend als een integere bestuurder die veel waarde hecht aan de vorm, maar tegelijk doorspekt hij zijn optredens met veel humor.
Portret van Jkvr. Maria Anna F. van Ham en dochter Maria Henriette H. de Kuijper
Rond 1868 worden Maria Anna Frederica van Ham en haar dochter, jonkvrouwe Maria Henriette de Kuijper door de Belgische schilderes Fanny Geefs-Corr vereeuwigd op het doek.
Dit werk is een rotogravure, oftewel een afdruk van een rotatiepers, ter gelegenheid van Emma's 25-jarig regeringsjubileum. Emma is afgebeeld de vorm van een halffiguur, zittend met gevouwen handen weergegeven.